A Fitbit szerint ezek a legfittebb országok a világon

fitbit
Meglepő módon Magyarország is benne van a világ legfittebb 30 országában, a közel 20 millió Fitbit felhasználótól nyert adatok alapján.

Az első globális felmérés

Tavaly a Fitbit még csak Amerika legfittebb városainak listáját adta ki a felhasználóitól anonim módon nyert adatok alapján. Idén viszont már nem csak 2017 legfittebb amerikai városairól rántották le a leplet, de a globális adatokat is kiértékelték.

A világon nagyjából 20 millió Fitbit felhasználó trackelt adatait használták fel, természetesen kizárólag anonim módon begyűjtve. A naplózott alvási adatok, lépések és aktív percek és nyugalmi pulzus alapján készítették el az összesítést.

fitbit

A világ legfittebb országai:

Gondoltátok volna, hogy a világ legfittebb országa Írország? Hát, mi sem! Viszont azt sem gondoltuk, hogy a világ összes országából, mi magyarok a 25. helyen állunk. Ennyire vagyunk fittek. Ez csak azért furcsa adat, mivel egy januárban közzétett felmérés szerint hazánkban él a legtöbb elhízott ember Európában.

A második hely a világranglistán a Fitbit fittségi adatai alapján az Egyesült Királyság, a dobogó harmadik fokára pedig a svédek kerültek. A nagy Amerikai Egyesült Államok pedig csak a 28. helyet kaparintotta meg magának.

fitbit

A legtöbb lépés:

Nagyon úgy fest, hogy a legtöbbet Spanyolországban „kutyagolnak” az emberek egy nap. Átlagosan napi 9 023 lépést tesznek meg a spanyolok. Napi 8 964 lépéssel második helyezettek a svájciak és 8 956 lépéssel szorosan a nyomukban a hongkongiak. Az első tíz helyezett alapján kijelenthetjük, hogy az európaiak és az ázsiai országok is elég jók gyaloglásban.

fitbit

A legtöbb aktív perc:

Az előző eredmények után már nem lesz meglepő, hogy a napi legtöbb aktív perccel is a spanyolok büszkélkedhetnek. A dobogó második fokán a svédek, a harmadikon pedig Hongkong áll. Valahogy az északi országok nagyon aktívnak tűnnek. (Vagy csak sok a Fitbit felhasználó.)

fitbit

A legtöbb alvás:

A világon a legtöbbet az angolok alszanak. Átlagosan 7 óra 14 perc 44 másodperc átlagos napi alvásidővel. Őket követik a hollandok és a finnek.

fitbit

Forrás: Fitbit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..