Egyetlen gombnyomással törölheted magad az internetről

törlés
A cím nem csalás, nem ámítás. Ha netöngyilkosságot akarsz végrehajtani és felszámolnád maga után a virtuális nyomokat, ezt neked találták ki.

Deseat.me, amikor vége az internet világnak

Az internet lehet csodálatos és borzalmas hely is, ugyanúgy, ahogy a világon mindenhol. Ám vannak, akiknek végleg tele vele a hócipőjük. Ezt a lehetőséget mégis leginkább csak végszükség esetére ajánljuk bárkinek is.

A svéd fejlesztők, Wille Dahlbo és Linus Unnebäck létrehozták a Deseat.me netes alkalmazást. Így tették lehetővé a felhasználóknak (vagy talán a menő titkos ügynököknek), hogyha maguk mögött akarnák hagyni a virtuális teret.

A dolog a következőképpen zajlik: egy Google vagy Outlook fiókot használva, be kell lépni a Deseat.me weboldalon. Némi „letapogatás” után, megjelennek a regisztrációk a különféle oldalakra, majd néhány kattintással minden megsemmisíthető. Persze a néhány kattintás annak a függvénye, hogy valaki tényleg mindent, mindent törölne, vagy csak ezt-azt. (Elvégre sohasem tudhatod, mikor is gondolod meg magad…)

Természetesen opcionálisan választható, hogy melyik regisztrációk menjenek a levesbe, melyek maradjanak… Például egy régóta használt és sok helyen megadott Google-fiók törlése annyira nem tűnik jó ötletnek, különösen nem hirtelen felindulásból. (Amiből a törlések nagy részére amúgy sor kerül.) Azt is érdemes esetleg figyelembe venni, hogy az internet például nem azonos a közösségi médiával! Vagyis például a Facebookból is VAN kiszállás, anélkül, hogy felégetnénk egész eddigi virtuális világunkat. (Ebben a cikkükben elolvashatjátok hogyan törölhetitek magatokat a Facebookról, vagy legalábbis valami olyasmi…)

Tehát, bár itt van ez a nagyszerű (?) lehetőség, azért csak óvatosan a törölgetéssel, alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyása alatt különösen! A mellékhatások tekintetében pedig feltétlenül kérjétek ki informatikusotok, IT szakértőtők tanácsát!

Forrás: TNW

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .