15 dolog, amire az iPhone fülhallgatója képes

earpods
Jack nélkül is van élet, sőt EarPods is jár minden iPhone-hoz. Alábbi összeállításunkból megtudhatjátok mi mindenre használható!

Sokan egyáltalán nem is használják az iPhone-juk Earpods fülesét, pedig függetlenül attól, hogy jack vagy Lightning csatlakozó van a végén, igazából egy nagy kincs. Nem csak azért, mert összehasonlítva más gyártók készülékeihez csomagolt fülhallgatókkal, valójában elég jó minőségűek. Emellett viszont a rajtuk lévő gomboknak köszönhetően van egy csomó olyan funkciójuk, amiről kevesebbet hallani.

Zenehallgatás és streaming appok:

 1. A Lejátszásvezérlő gombbal megállíthatjuk, vagy elindíthatjuk a zenét a Zene alkalmazásban, a Spotify-on, vagy akár a Podcastoknál, sőt még a YouTube videókat is.
 2.  A számokat léptethetjük a Lejátszásvezérlőt gyors egymásutánban kétszer lenyomva.
 3. Gyorsan háromszor lenyomva ugyanezt a gombot, a dalt újraindíthatjuk, vagy még egyszer megismételve ezt a dal elején az előző számra léptethetünk.
 4. Amennyiben szeretnénk az éppen hallgatott számot előretekerni, duplán nyomjunk a Lejátszásvezérlőre, majd tartsuk lenyomva.
 5. Háromszori lenyomással és a gombon tartva a kezünket, visszafelé tekerhetünk.

earpods

Hívásoknál

 1. Azoknak, akik ezt nem tudták, a füles headsetként is szolgál, mert beépített mikrofonnal rendelkezik.
 2. A Lejátszásvezérlő lenyomásával fogadhatunk hívásokat.
 3. A hívástartáshoz újra rá kell nyomni ugyanerre a kezelőgombra.
 4. A hívás elutasításához a Lejátszásvezérlő le kell nyomni és lenyomva tartani két másodpercig.
 5. Amennyiben éppen beszélünk és újabb hívás fut be, ahhoz, hogy válthassunk a második hívásra, csak újra le kell nyomni egyszer a Lejátszásvezérlőt.
 6. Ugyanígy lehet váltani a várakoztatott és a jelenlegi hívó között is.
 7. Ha viszont szeretnénk a korábbi hívóval befejezni a beszélgetést, az második hívónak pedig fogadni a hívását, a gombot nem csak le kell nyomni, de nyomva is kell tartani úgy két másodpercig.
 8. A második bejövő hívás elutasításához szintén ugyanez az eljárás: Lejátszásvezérlő lenyom és nyomva tart 2 másodpercig.
 9. A hívás hangerejét természetesen a hangerőszabályzókkal változtathatjuk.

earpods

Fotózáshoz, videózáshoz

Nincs szelfi botod? Semmi gond, használd helyette az Earpods-ot!

 1. Fotó készítéséhez bármelyik hangerőszabályzó gombot megnyomva készíthetünk fényképet.
 2. Videó készítéséhez szintén ez a metódus, ahogy a befejezéséhez újra le kell nyomni a hangerőszabályzó gombokat.

Siri

Amennyiben használod az Apple asszisztenst, Sirit, az Earpods Lejátszásvezérlő gombjával is elérhetővé teheted, sőt a mikrofon segítségével még utasíthatod is.

Mivel nyáron még sokkal fokozottabban ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek, ne feledkezzetek meg az Earpods-ok megfelelő tisztításáról se!

Forrás: Business Insider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .