Ilyenek lesznek az új emojik a telefonodon!

új emojik
Te is imádod használni ezeket a kis arcokat? Tovább bővül a kínálat az Androidon és az iPhone-on egyaránt.

Tegnap volt a World Emoji Day, vagyis az Emojik Világnapja. (Igen, már ilyen is van!) Ennek örömére az Apple új, az eddigi dizájnjukhoz passzoló emojikat tárt fel. Ezek idén az iOS 11-es verziójával érkeznek az Apple készülékeire. Ám az Android sem ment el szótlanul a jeles esemény mellett: búcsút vettek a kis blob figuráiktól.

Mindegy, hogy imádod ezeket használni, vagy nem. Mindegy, hogy csak a barátaiddal használod, vagy hozzászólásokban. A lényeg, hogy minimum a nevető arcot (smiley) tuti, hogy mindenki legalább egyszer használta már. Ám ezek a szeretett kis hangulatjelek is folyamatosan változnak.

Node, csak szépen, sorjában!

Még márciusban jelentette be az Unikód Konzorcium, hogy idén milyen jelek kerülhetnek az eddigiek közé. Igen ám, de noha a készlet egységesen szabályozott, a megjelenítés nem. Márpedig másmilyenek az emojik az Apple-nél és a Google-nál. Igaz, mostantól egyre kevésbé…

Apple: jön a t-rex és a zombik

Noha az almás cég még nem mutatta meg az összes újonnan érkező emojijuk grafikáját, azért adtak egy átfogó ízelítőt. Új sárga hangulatjeleik közül megismerhettük a csillagszemű és az agyrobbanósat. A csodás lények közül az elfeket és zombikat mutatták meg a kíváncsi Alma rajongóknak. A legújabb állatok közül bemutatóba érkezett, a jelenleg is létező fajok közül a zebra, a kihaltak közül pedig a várva várt t-rex. Az emberkék között lesz az anyuka, aki épp szoptatja kisbabáját, a szakállas férfi a hipsterek örömére, és a burkás nő. Új ételek közül a kókusz és a szendvics szolgált ínycsiklandó ízelítőül.

új emojik

 

Az új emoji játékról hallottál már? A dolog lényege, hogy egy filmet meg kell jelenítened maximum hat, leginkább jellemző emojival. Nos, ha szereted az ilyen mókákat, akkor mostantól már te is játszhatod. Az Apple viszont annyira beszállt ebbe a játékba, hogy tegnap az iTunes Filmek rovatában így jelenítettek meg néhány filmcímet.

új emojik

Blob voyage!

Ami a Google-t illeti, ők ezt a napot választották, hogy a májusban már meghirdetett ügy végére pontot tegyenek. Most már hivatalos, hogy végleg szakítanak a cuki kis blobokkal és új, kevésbé egyéni karakterek érkeznek a helyükre.

új emojik

A Google a fenti cuki, kis blob figurák helyett az alábbi emojikat használja majd a jövőben. Hozzátenném, ez sokakban kelt visszás vagy épp szomorú érzéseket. Az biztos, hogy ezeknek a kis bloboknak volt valami cuki bája. A helyükre érkező emojik már sokkal jobban közelítenek a kommerszhez, illetve az Apple emoji készletéhez.

új emojik

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .