A nők ügyesebben használják okostelefonjaikat nyaralásnál

nyaralás okostelefon
A Huawei felméréséből kiderült, hogy mi, nők ügyesebben használjuk okos készülékeinket, mint a férfiak. Ezt már bóknak vehetjük!

A kínai cég részére az Ipsos közvélemény-kutató cég készített felmérést 12 európai országra kiterjedő Huawei Vakációs Barométer címmel. A legfőbb cél volt megtudni, hogy az okostelefonok felhasználóinak melyik tulajdonságok és funkciók a legfontosabbak egy okostelefonnál, ha nyaralni mennek.

nyaralás okostelefon
Forrás: Huawei
 • A legfontosabb az üzemidő
  Nem meglepő módon a vakációzók számára a leglényegesebb tulajdonság az akku üzemideje. A válaszadók mintegy 83 százaléka voksolt erre.
 • A tárhely sem utolsó
  A második legfontosabb tulajdonság a készülékeknél a tárhely nagysága.
 • A kamera is számít
  Szintén semmi meglepő nincs abban, hogy különösen a hátlapi kamera igazán lényeges.
 • A processzor sem utolsó
  60-62 százalék voksolt az „akadozás nélküli teljesítményt kínáló nagy teljesítményű” processzorokra, mint igenis számításba jövő tulajdonság az üdülések során.

Összefoglalva a tökéletes telefon egy nyaralás során hosszú üzemidővel rendelkezik, nagy a tárhelye, jó a kamerája és végül, de nem utolsó sorban gyors. Érdekes azonban, hogy kevéssé fontos, a megkérdezettek mintegy egyharmadának számít csak, hogy vízálló-e a készülékük. A felmérésben résztvevők 39 százalékának van csak jelentősége, hogy készülékük por- és vízálló-e. Az osztott arány még ennél is gyengébb: a por- és koszállóság 35, míg a vízállóság 32 százaléknak lényeges csupán.

nyaralás okostelefon

A nők az appok királynői

A kutatás ugyanakkor érdekes dolgot fedett fel, miszerint a nők „okosabban” használják okostelefonjaikat!

Például több funkciót használnak. Míg a férfiak csak 61 százaléka használja a GPS-t, addig a nők 67 százaléka. A férfiak 13 százaléka használja mobilfizetésre a telefonját, a nőknek viszont a 16 százaléka. (Nem, nem azért, mert mi többet vásárolunk!) Az LTE/4G kapcsolat a megkérdezett hölgyek 52 százaléka számára lényeges, míg a férfiak csak 45 százalékának.

A nők 34 százaléka bonyolítja az utazásszervezést okostelefonról. A férfiak viszont csak 25 százalékban fedezték fel, hogy így is lehet. A turistáknak szánt appok használatában is a hölgyek járnak az élen, több mint 25 százalékuk teszi. A férfiaknak csak mintegy 20 százaléka. Igaz, lehet ez azért van, mert a férfiak gyakran még az útirányt sem hajlandók megkérdezni, nemhogy egy alkalmazásra hagyatkozzanak!

A legmókásabb eredmény mégis csak az, hogy a pasiknak úgy tűnik, fontosabb az előlapi (szelfi) kamera felbontása. 43 százalékuk igényli, hogy jó szelfiket készíthessen, szemben a nők 36 százalékával. A hátsó kameránál ez az arány 64 százalék a férfiak, 60 százalék a nők esetében.

A processzor gyorsaságára viszont a hölgyeknek van nagyobb szüksége: 65 százalékuk ki is fejezte ezt, szemben a férfiak 59 százalékával.

nyaralás okostelefon

A magyarok és a megosztókedv

A kamerák funkciói és tulajdonságai elég eltérőek nemzetenként. Az összes válaszadó nagyjából negyedének számít az ilyesmi. Az igény a hátlapi kamera jó minőségére szintén eltér korcsoportok szerint. A 18-24 év közöttieknek 70 százaléka számára igazán lényeges, míg a 35-45 év közöttieknek alig több mint az 50 százaléka számára fontos.

A megkérdezett magyarok 43 százaléka nagy elvárásokkal fordulnak a hátlapi kamerához. 42 százaléknak például széles látószögű lencsére van szüksége a nyaraláshoz. A 22 százalékos európai átlagtól eltérően, a magyarok 29 százalékának fontos, hogy a képek közösségi oldalakon jó minőségben megoszthatóak legyenek.

nyaralás okostelefon
Forrás: Huawei

Utazáshoz mi kellhet még?

Míg a kijelző minősége a felmérésben résztvevők 59 százalékának lényeges az utazások tekintetében. Addig ehhez képest kevesebb, összesen 53 százaléknak fontos csak „a navigációhoz és térkép applikációhoz szükséges GPS elérés”.

A nyaralásokhoz a legtöbb felhasználó, a megkérdezettek 55 százaléka a Booking.com weboldalt részesíti előnyben. Ehhez képes a Tripadvisort jelentősen kevesebben, csupán a 34 százalék. Szintén nagyon népszerű az utazók körében az Instagram, a Spotify és a Netflix.

Forrás: Huawei

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .