Na, ilyen a modern nő tökéletes aktatáskája!

laptoptáska
Laptoptáskák készülnek. Manapság akár nőiesebb, szép, bőrből készült darabok is, de a tökéletes nyomára csak most sikerült ráakadni. Ilyen!

Ez lehetne egy marketing jellegű írás is, de a legkevésbé sem szánom annak. Inkább csak remélem, hogy minél több gyártóhoz, vagy készítőhöz eljut a konstrukció, hogy aztán vírusként egye be magát a piacra. Jól jönne, ha végre a modern igényekhez készülnének a női táskák…

Hol vannak a modern női tech aktatáskák?

Amióta a cégek, tervezők felfedezték a tényt, hogy a nőket ugyanúgy érdeklik – ha nem jobban – a technológiai újítások, azóta jobb a helyzet. Elkezdtek nekik, nekünk is gyártani. Például az unalmas, csúnya, fekete, vászon tucat laptoptáskák helyett sokkal szebbeket. Sőt, lassanként azt is sikerült felismerni, hogy még csak a megszokott formához sem kell ragaszkodni, elég a nagyobb táskákat laptop rekesszel és esetleg szivacsos védelemmel ellátni.

laptoptáska
Forrás: Dagne Dover/ Classic Tote

De… Ez pedig egy nagy, nagy de. Valamiért a koncepció mindezek ellenére mégis megragadt a 10 évvel ezelőtti szinten. Laptoprekesz, mellette egy vagy kettő másik sima rekesz és viszlát. Már az hatalmas újításnak minősült, amikor netán egy iPad, vagy tablet rekesz is helyett kap egy-egy táskában. Márpedig, különösen a női táskák, és bennük elvesző kincsek strukturálatlan káosza nagyon is megkívánná a gondosan tervezett rekesz konstrukciót. Mert így sohasem találunk bennük semmit, igaz, a laptopunkat legalább már be tudjuk rakni a táskánkba…

laptoptáska
Forrás: Dagne Dover/ Classic Tote

Új utak, új igények, új remények

Az alábbi konstrukcióval szintet léptünk! Képzeljetek el egy olyan táskát, amibe belefér a laptop, sőt külön rekesz is van neki! Ez viszont még semmi, ugyanis mehet mellé jegyzetfüzet, vagy tablet, szintén külön tépőzáras rekesszel. Emellett telefonnak és tollaknak kialakított fülek, zseb az esernyőnek, zseb a műanyag flakonunknak, vagy egy kisebb ásványvizes üvegnek. Mindezek mellé még bónuszrekesz és középső tér is, hogy hazafelé bevásárláskor bele lehessen hajítani – igény szerint – egy üveg pezsgőt, a virágot, vagy a liter tejet! Nos, nekem valahogy így hangzik a tökéletes női, modern aktatáska, vagy laptoptáska.

laptoptáska
Forrás: Dagne Dover/ Classic Tote/ Instagram

A Dagne Dover elnevezésű cég kifejezetten arra szakosodott, hogy a mai, modern igényeknek és elképzeléseknek megfelelően készít táskákat. A Signature kollekciójuk Classic Tote darabja is ilyen, ám 245 dollárért csak műbőrt kapni. A cég alapító, vezérigazgatója Melissa Mash elmondta az Insidernek, hogy véleménye szerint manapság már nem elég, hogy egy táska jól mutasson, igenis helyén kell lennie a funkcionalitásnak is. Az igények megváltoztak, a rohanó információéhes társadalmat követik. Döbbenetes, hogy ezen a hatalmas, globális piacon csak ők ismerték ezt fel!

Nem tudom, hogy magyar dizájnerek látják-e ezt, de ha igen: könyörgöm, csináljatok táskákat, melyeknek ilyen belseje van!

Forrás: Insider

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .