Női teszt: Beoplay H4 fejhallgató – Ez már szerelem!

beoplay h4
Azt hiszem, megtaláltam a legszebb, legjobb, legstílusosabb fejhallgatót nőknek. Figyelem, hölgyeim! Díva riadó: a H4 fejhallgató igazi szerelem.

Nagyon ritkán dobom el az agyam egy tech kütyütől. Eddig csak egy teszteszköz fogott meg magának igazán: a Fitbit Alta HR. A tesztet követően nem sokkal kaptam egy rosé goldot, és azóta még jobban megszerettem. Ez a fejhallgató viszont első látásra szerelem volt.

Mert bár mindig nagyon kíváncsi vagyok az eszközök technikai paramétereire, használhatóságára és az innovációkra is, amit kínál; képtelen lennék meghazudtolni női mivoltomat. Márpedig a női felhasználók nagy része onnan indul, ahonnan én…

beoplay h4

Bármilyen sekélyesnek tűnik is, és elítélendő egyeseknek, sokan szeretjük a szép dolgokat. Én vállalom, hogy számomra női felhasználóként egy technológiai eszköznél igenis sokat számít az esztétikum. Sőt, néha lehet, hogy az esztétikum az, ami végső döntésemre hatással lesz. Nem állítom, hogy megvennék egy jelentősen rosszabb eszközt egy kitűnő tulajdonságúval szemben, csak azért, mert strasszok vannak rajta. Azt viszont kijelenthetem, hogy az árdifferencia nem tartana vissza ugyanannak az eszköznek a számomra szebb változata mellett voksolni, ha az árcímkéje húzósabb is.

Azt hiszem, pontosan ez a logika az, ami olyan cégeket, mint az Apple naggyá tett. Szóval lehet nyugodtan hümmögni ezen, vagy butaságként értékelni. Mielőtt azonban bárki ítélkezne, nézzen nyugodtan magába.

A Bang & Olufsen szerintem tudja ezt. Úgy látom, hogy más célcsoportot vettek célba, mint például a mostanság oly népszerű Beats. A dán színvonal messze előzi a kissé ripacs stílust megütő amerikai vállalat termékeit. Mert oké, hogy a roséarany a nyerő a csajoknál, de lehet kombinálni így is, és úgy is. Elég csak egymás mellé tenni és szemügyre venni egy Beats Solo3-at és egy Beoplay H4-et.

beoplay h4

A Beoplay H4 egy prémium vezeték nélküli fülhallgató

A B&O-ra jellemző minimalista dobozt felnyitva a fejhallgató olyan benne, mint egy ékszer. Mikor kiveszed, úgy érzed magad, mintha csak a 21. század hercegnője lennél. Arra gondolsz, hogy ezt aztán szívesen viseled majd tiara helyett a hétköznapokban is. Pedig még csak nem is kifejezetten csajos színben érkezett kipróbálásra. Képzeljétek mi lett volna, ha igen!

A fejhallgató kialakítása hozza a prémium színvonalat. A bőr, az alumíniummal, a rozsdamentes acéllal és a textillel kombinálva, nagyon minőségi és dizájnos megjelenést kölcsönöz. Kicsit indusztriális a megjelenése, de én személy szerint ezt csak az előnyök közé sorolom. A fület teljesen befedő (over ear) báránybőr bevonat olyan puha, hogy egyáltalán nem nyom, még fülbevalót viselve sem, ugyanakkor tökéletesen lezár. Kényelmes, nagyszerűen illeszkedik, pihe-puha.

beoplay h4

Párosítás

A párosítással volt gond első körben. Ezen csak azért lepődtünk meg, mert minden korábbi Beoplay eszköznél a kés és a vaj esete állt fenn. Nos, itt a vaj kicsit hidegnek bizonyult elsőre. A kezdeti nehézségeken és egy informatikus tomboláson túljutva, sikerült. Innentől érdekes módon, gond nélkül tudtunk bármilyen iOS és Android eszközzel egyaránt csatlakozni.

A B&O saját alkalmazása használható a beállításokhoz, de egyáltalán nem muszáj letölteni. A készülék anélkül is üzemképes és hibátlanul működik is. A hangzása kitűnő, a hangok precízek és a mostanában olyan nagyon divatos basszus ripacskodást sem tapasztaltuk, vagyis nem lőtték túl a mélyhangokat. A környezet zajaiból normál felhasználás mellett, szinte alig szűrődik be bármi is, de véső mellett nem teszteltük.

beoplay h4

Akkor használjuk!

A gyártó nagyjából 19 óra üzemidőt ígér, ami szerintem hiteles, bár bevallom ezt lemérni nem nagyon sikerült. Egyet tudok: az első teljes feltöltést követően másfél hétig nálam volt, és nem kellett tölteni. Pedig igen aktívan használtam. Persze nem egész nap. Viszont reggel és este mindig és közte, amikor csak úgy adódott. Ez egyébként azt takarta, egy kedves barátomat idézve: „le sem rohadt rólam”. A B&O által megjelölt nagyjából 2,5 órás feltöltési idő viszont az egyetlen töltési alkalomnál stimmelt.

A 235 g-os tömege igazán baráti. Volt már olyan füles a fejemen, amitől azt hittem, hogy leszakad a nyakam. A H4 teljesen jó volt ebből a szempontból is. Az egyetlen, hogy hordozásnál kicsit féltettem. A nyakamba akasztva nem, de a táskában igen. Egy bársony tatyi elfért volna a dobozában, de úgy tűnik, a dánok sem gondolnak mindenre.

fülhallgató
Kép forrása: B&O

Az eszköz teljesen alkalmas hívásfogadásra is. A jobb oldali fejhallgatón helyezték el a kontroll gombokat, amiből egészen pontosan 3 darab van. A fejhallgató automatikusan csatlakozik, ha bekapcsoljuk és a párosított eszközön is aktív a Bluetooth. Amennyiben hosszabban nem használjuk, akkor nagyjából negyed óra tétlenség után, magától kikapcsol. Ami a visszajelzéseket, illeti azzal nem voltam teljesen elégedett. Hiába volt LED fény és pityegés, a Sonynál például sokkal okosabb, a kedves női hang, aki tájékoztat bekapcsolásról, vagy csatlakozásról.

A használat közben az egyetlen igazi negatívum viszont az volt számomra, hogy a megfelelő méretbeállítás ellenére is, igen könnyen lecsúszott a fejemről. Természetesen, nem csak úgy simán, séta vagy utazás közben, de ha lehajoltam, vagy sportoláskor, igen. Talán az én fejemmel van gond, de ez mindenképpen feltűnt. Bár, ami a sportolást illeti, a bőr fejhallgatót lehet, hogy talán mégsem erre találták ki… Kardióra tuti nem.

beoplay h4

Összegzés

A Beoplay H4 vezeték nélküli fülhallgató mindent összevetve remekül teljesített. Kitűnő külcsín, nagyszerű belbecs, hosszú üzemidő, remek használhatóság. Szerelem első látásra. A listaára 89 990 forint, ami noha olcsónak nem mondható, de a hasonló kategóriájú fülhallgatókkal összevetve nem rossz. Ajánlom MINDEN tech dívának. Én be fogom szerezni a hat elérhető szín közül a legcsajosabbat.

10/10

Köszönet az Apcom Hungary Kft.-nek, hogy biztosította számunkra a teszteszközt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .