Az első csajos vélemény az iPhone X-ről

Már tudod, hogy drága és, hogy egyelőre nagyon nehéz lesz megszerezni, mégis érdekel. Végre megtudjuk, milyen is testközelből!

Elöljáróban, ez nem egy teszt. Az, hogy megjelenés előtt teszteljék ezt a telefont, csak a legnagyobbak tech portálok kiváltsága. Viszont, a kanadai Fashion Magazine riportere Sam Beckerman, azon szerencsés bloggerek egyike volt, akit a forgalomba kerülés előtt egy pár nappal, az Apple vendégül látott New Yorkban egy különleges iPhone X ismerkedő eseményen.

Tekintsük át gyorsan, hogy Samnek mi is tetszett legjobban az új, csúcs Apple készülékben:

1. Face ID

Az iPhone X-nél megszűnik a Home gomb és ezzel együtt az iPhone 5s modelltől létező, és az innentől vele kézenfogva járó Touch ID ujjlenyomat-olvasó is. A helyét a Face ID, vagyis az arcfelismerő rendszer veszi át. Az első tesztek alapján sokkal megbízhatóbb, mint az ujjlenyomat-olvasó volt!

Forrás: Fashion Magazine

2. Apple Pay+ Face ID

Az arcazonosítás együtt is használható az Apple Pay szolgáltatással. Az utóbbi ugye azt jelenti, hogy a telefonra a bankkártyánkról egy virtuális másolat készül, amit eddig Touch ID azonosítóval is használni lehetett. Mostantól ezt is együttműködik a Face ID-vel, vagyis akár elég ránézni a telefonra egy vásárlás visszaigazolásához.

Az egyetlen szomorú hír, számunkra magyaroknak, hogy egyelőre az Apple Pay szolgáltatás itthon nem támogatott.

3. Strapabíró kivitel

Sam szerint az új iPhone kivitele láthatóan igen strapabíró, és még ugye cseppálló is. Nos, az iPhone 7 szomorú és negatív vízállósági tapasztalatai alapján, azért ne egy négyszázezer forintos készülékkel kezdjétek majd jövőre a strandszezont! Ami a strapabíró kivitelt illeti, abban sem bizti, hogy a csini szöszinek van igaza. A gyönyörű üvegborítás, ha mégis bepókhálósodik, bizony nagyon drága a javíttatása, hiszen a gari törésre nem vonatkozik!

Forrás: Fashion Magazine

4. Portré módú szelfik

Na, ez igen, ez már döfi! Az arcfelismerő rendszert az első kamerába építették, ami egyben azt is jelenti, hogy vagány fotózási funkciókat is kapott, mintegy mellékhatásként. Ilyen a portré módú szelfik, valamint a portrémegvilágítás. Nem elég, hogy eleve zseniális szelfiket lőhetsz a telefonnal, de még profi fényhatásokkal is gazdagíthatod ezeket.

5. Viszlát, Home gomb!

Ahogy fentebb már említettem. Nincs Home gomb. Nincs nyomkodás. Csak egy suhintás, csak ránézel a telefonra és már tárul is a Szezám!

Forrás: Fashion Magazine

6. Vezeték nélküli töltés

Mostantól vége a vezeték gubancok és tönkrement „zsinórok” világának. Érkezik a vezeték nélküli töltés hihetetlenül kényelmes világa!

7. A terjeszkedő valóság

Az iPhone X már egy igazi kiterjesztett valóság (AR) telefon, vagyis a Pokémon Go csak egy uncsi kis bemelegítő kaland volt mindahhoz képest, ami a felhasználókra vár. Játékok és alkalmazások egészen új útja nyílik meg ezzel.

Forrás: Fashion Magazine

8. Szűrők a köbön

A Snapchat és egyéb közösségi oldalak szűrői még jobban működnek majd. Jó, tudom, ez nem mindenkit érdekel, de akit igen, annak juhú!

9. Kamera: jobb, mint valaha

Ehhez nincs, mit hozzáfűzni. Jobb a hátlapi kamera is, mint eddig bármelyik iPhone-ban. Sam kiemelte a lassított módot. Szerinte az pl. zseniális lett.

Forrás: Fashion Magazine

10. Animojit mindenkinek!

Lelkes riporterünk majd elrepült örömében az új iMessage funkciótól a 12 animojitól. A mozgó állatfejekre a TrueDepth kamera segítségével a saját mimikánkat illeszthetjük. Így az arcunkra legjellemzőbb grimasszal küldözgethetjük barátainknak az állati fejeket.

Hát, Lányok, mindenki döntse el maga, hogy mindez megér-e eladni egy vesét…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .