Itt van a Fitbit Charge 3!

Fitbit Charge 3
Megjelent az egyik nagy kedvenc, az ikonikus Fitbit Charge legújabb, kiforrott változata, a Fitbit Charge 3, a hobbisportolók álma.

Nagy Fitbit rajongóként mindig felvillanyoz a hír, ha a gyártó új modellt dob a piacra. Márpedig tegnap, amíg mi az állami ünnepre koncentráltunk, a Fitbit egy új modell bemutatásával bővítette a termékpalettáját.

Azok számára, akik nagyjából képben vannak az aktivitásmérőkkel, a Fitbit Charge egy fogalom. Azok számára, akik most keresgélnek pedig bizonyos fenntartásokkal egy jó alternatíva lehet.

Pár szó a Fitbitről

A Fitbit termékei az Apple Watch forgalomba érkezéséig többek között az Apple Store-ok kínálatában is megtalálható volt. Mivel az eszközök igen jól működnek (működtek?) az iPhone-nal, így meglehetősen népszerűek is voltak. Az pedig, hogy a Jobs érában egy gyártó bekerült az Apple Store-ok kínálatába sokat elmondott a termékeikről.

Igen, a Fitbit egy ezen a viszonylag fiatal területen egy tapasztalt, kiemelkedő és megbízható gyártó. Csak… A helyzet az, hogy míg az eszközeik minőségiek és jól működnek, szinte mindegyik telefonos alkalmazással funkcionál teljesen. Mióta viszont nincs szoros együttműködésük egyik telefongyártóval sem, illetve a nagy gyártók mind saját okosórákat és aktivitásmérőket fejlesztenek, azóta kezdenek kicsit visszaszorulni.

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3

Ugyanakkor a korábban leírtak ellenére a 2014-ben bemutatott Fitbit Charge hazánkban is népszerű volt, különösen a HR, vagyis pulzusmérős változat kiérkezésétől. A Charge HR-hez és a Charge 2 modellhez képest a Charge 3 leglényegesebb újítása az érintőkijelző és, hogy immár vízálló (50 méterig), így úszóedzésekhez is használható. Ezek mellett persze több másik funkcióját is továbbfejlesztették.

Fitbit Charge 3

Küllem

A megjelenés minden egyes Fitbit eszköznél jobb és jobb. A gyártó, talán le merem írni, hogy az egyik legtöbb gondot fordítja a termékei megjelenésére. Ezt pedig igazán jól is teszi! Hiszen, ha a felhasználó valamit egész nap, sőt akár éjszaka is visel, akkor bizony nem mindegy az eszköz ergonómiája, illetve a külleme.

Nagyon nem mindegy, hogy egy aktivitásmérő funkciója ellenére nem túl sportos-e, jó viselet-e, és hogy a trendekkel mennyire harmonizál. A Fitbitnél, azt gondolom, hogy mindez nagyon is rendjén.

Fitbit Charge 3

A Fitbit Charge 3 nem kifejezetten a nőket célozza, de sikerült egy olyan külsőt kialakítani, ami a színek függvényében egyformán alkalmas egy női és egy férfi csuklóra is. Sőt, további újítás, hogy immár a felhasználónak nem kell azon stresszelni, hogy milyen méretet is válasszon. A Charge 3-nál megoldották, hogy a vékonyabb és vastagabb csuklóval rendelkező vásárlónak is alkalmas legyen.

Ami az okosórát vagy aktivitásmérőt válasszunk hezitálást illeti, az utóbbi még mindig vékonyabb, hordhatóbb, sőt az okos funkciói bőven elegendőek egy átlag felhasználó számára. Ebben az esetben az állítólagos „még vékonyabb” kialakításról nem tudni, hogy számszerűen, mit is takar.

Fitbit Charge 3

Régi új funkciók

A Charge 3 újításai között az egyik fontos változtatás az üzemidő. A kütyü immár akár 7 napot is kibír egy töltéssel.

Jóval komplexebb képet is ad a viselője egészségéről és teljesítőképességéről. Az alvásmonitorozás fejlettebb, segíti a felhasználót az alvásminősége javításában a megfigyelésen keresztül. A pulzoximéter szenzornak köszönhetően méri az artériás vér oxigénszintjét, így akár az alvási apnoét is segíthet kiszűrni. A fejlett pulzusmérő technológia segíthet az edzettségi szinte megállapításában és fejlesztésében is.

Fitbit Charge 3

Rossz pont, hogy továbbra sincs önálló GPS, így a pontos értékekhez a telefon GPS-ét kell továbbra is segítségül hívni. Viszont itt jöjjön egy magánjellegű megjegyzés: amióta nincs GPS-es futóórám, nem is hiányzik, de ettől még maximálisan megértem azokat, akiknek erre a funkcióra mindenképpen igényük van.

A kütyübe új, nappal is sokkal jobban látható, de egyébként is 40%-kal nagyobb OLED érintőkijelző került, aminek a védelmét a Gorilla Glass 3 szolgálja. Ilyen pici felületnél feltehetően elég is, bár a karcokra azért még így is lehet számítani.

Az okostelefonra érkező jelzések, ahogy eddig is, olvashatók a kijelzőn. Ám hívást fogadni, vagy üzenetekre válaszolni nem, illetve a későbbiekben alap, előre beállított válaszokkal lehet majd Android rendszerű készülékeknél.

Új funkciónak számít a Charge készülékeken Apple Watch-ról már ismerős nyugtató, lélegeztető jelzés, ha sporttevékenységen kívül a pulzusunk túl magasra szökne. Ezzel is csökkentve a stressz szintet.

Fitbit Charge 3

Némi matematika

Ami a magyar árakat illeti, arról egyelőre még nincs információnk, de amint megtudjuk, jelezzük. Elvileg a Charge 3 a boltok polcaira csak októberben kerül, jelenleg már előrendelhető a gyártó európai oldalán 6-8 hetes szállítási idővel. A nyitóár 149,95 euró az inkább nőket célzó rozéarany test/szürkéskék szilikonszíjjal, illetve a férfiaknak is szánt teljesen fekete test és szilikonszíj kombinációkban. Míg a Special Edition fehér lyukacsos sportszíjjal és fekete testtel, illetve rozéarany testtel és levendula szőtt szíjjal 169,95 euró. Ezekhez extra fekete szilikonszíj is dukál. A különleges kiadással a funkciót támogató országokban Fitbit Pay-jel is lehet fizetni, bár elég valószínűtlen, hogy hazánkban erre legyen lehetőség.

Természetesen külön kaphatók lesznek szíjak eltérő anyagokból és dizájnokkal bőr, szőtt, szilikon és lyukacsos változatokban, különféle színekben 30 és 70 euró közötti áron.

Ha tetszett és/vagy hasznosnak találtad a cikket, kérlek, kövess a Facebookon és az Instagramon! Köszi! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .