Éljen a Xiaomi! Megnyílt az első magyar Mi Store

Mi Store
A már most is népszerű kínai gyártó, a Xiaomi első, hivatalos üzletének (Mi Store) ünnepélyes megnyitóján jártunk a budapesti Lurdy-házban.

Emlékszem, életemben először kínai barátnőmtől hallottam a Xiaomiról, sok évvel ezelőtt. A márka akkor Kínában már népszerűnek számított, míg itthon a kínai gyártókra még ferde szemmel néztek. Talán még manapság is van az emberek fejében valamiféle berögzült előítélet a régi, gyenge minőségű kínai termékek miatt. Legyünk viszont reálisak: manapság például még a telefonos körökben Rolls Royce-nak számító Apple készülékeit is nagyrészt Kínában szerelik össze, ahogyan a legtöbb gyártó termékeit. Nem véletlenül nevezik az országot a „világ gyárának”.

Éppen ezért várható volt, hogy a kínai gyártók erősödni fognak. Hiszen miért is gyártanának másoknak, amikor maguknak is megtehetik? A Xiaomi tipikus példája lett ennek. Képesek rá! Igenis tudnak minőségi termékeket előállítani, méghozzá reális áron. A korábbi példával élve, ha az Apple a mobilpiac Rolls Royce-ja, akkor a Xiaomi lassanként az átlagember Apple-je.

A cég egyszerűen verhetetlen árérték aránnyal rendelkezik. Az egyik legdrágább csúcsmobiljuk, a Mi Mix 2s hivatalos ára például 169 900 Ft.  A készülék kerámia hátlappal és csuda funkciókkal. Nem csak szép, de igen okos is. Ez a készülék egy kiragadott példa, de a legjobban mutatja azt, hogy mi az oka a márka egyre nagyobb népszerűségének. Miért is kellene egy jó mobilért 3-4-500 000 forintot fizetnie az átlagvásárlónak, ha megkapja jó minőségben ennek az árnak töredékéért?

Mi Store
Főszerepben a mobilok

Dióhéjban a Xiaomiról

A céget 2000-ben tech-startupként alapították Kínában. A pekingi székhelyű vállalat népszerűsége azóta dinamikusan fejlődik. Kínában és Indiában hatalmas bolthálózatokat alakítottak ki, idén nyáron pedig a cég már a hongkongi tőzsdére is kilépett, így még nagyobb tőkebevonásra alkalmat teremtett.

Noha a cég kezdetben kizárólag okostelefon kínálatával szerzett hírnevet, mára közel 50 beszállítójuk termékeit értékesítik a különféle szegmensekből.

Miután stabilan megvetette a lábát a hazai piacon, majd Ázsiában, 2016-ban elindult világhódító útjára. Elsőként Európát vette célba, és az alapján, amit a bolt megnyitóján ma láttunk, lehet, hogy nem is lesz olyan nehéz dolga.

Ami Magyarországot illeti, korábban főként online és a szolgáltatók kínálatában lehetett kapni a termékeket, de a nagy népszerűség okán igény látszott, hogy hivatalosan is megkezdjék hazánkban az értékesítést. Így a madridi, barcelonai, milánói, párizsi, bécsi, pozsonyi, varsói, wroclawi, krakkói és prágai boltnyitás után megnyílik az első hivatalos Mi Store Budapesten.

Mi Store
A hivatalos megnyitás 12 órakor a Lurdy házban

A megnyitó

Korábban látott, egyéb gyártók boltnyitóin az érdeklődés mondhatni nulla volt, ahhoz képest, amit ma a Lurdy házban tapasztaltunk. Kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen is egy igazi sor…

A mi Store hivatalos megnyitója előtt a Lurdy ház első emeletének nagy részén körbekígyózott a sor, és miután elkezdték beengedni a nagyérdeműt, utána sem igazán csökkent, a folyamatosan érkezők miatt.

Természetesen a nyitóakciók is igen vonzónak mondhatók, hiszen például a méltán népszerű Redmi 5 készülékhez akár féláron is hozzájuthattak a sor elején állók, de sokakat a kíváncsiság is vezérelt.

Mi Store
RedMi 5

Maga az újonnan megnyitott, 100 nm-es üzlethelység letisztult, minimalista eleganciával várta a vendégeit. Felüdülés volt az ürességtől kongó, kifejezetten telefonokra specializált boltok után a Mi Store változatossága.

A termékpaletta, bár továbbra is érezhetően és láthatóan a mobiloké maradt a főszerep, de igen széles, a jelenlegi felhasználói igényeket hűen tükrözi. Kapható a csinos tolltól kezdve a fül- és fejhallgatókon át az összerakható robotig igen sok termék. A cég sajtóreferense, Bánfi Péter azt is elmondta nekünk, hogy a jövőben, havonta 5-10 termékkel tovább szándékozzák bővíteni a kínálatot.

Mi Store
Innen még nagyon messze volt a sor vége

Xiaomi, a nőknek

A Xiaomi a többi gyártó áraihoz képest, sokkal elérhetőbb és élhetőbb. A termékek megjelenése ugyanakkor semmiben sem marad le a konkurensekétől, a csomagolás szép, letisztult. A hazánkban forgalmazott termékek, az európai szabványoknak, követelményeknek minden szempontból megfelelők.

A játszótéren igen sok anyukánál láttam már például ezeket a mobilkészülékeket. Hiszen, különösen a családosoknál az édesanyák már többször is meggondolják, hogy mire költenek, a Xiaomi telefonok pedig igen jó alternatívát nyújtanak. Ráadásul vannak igen csinos darabok, és inkább a nőket célzó színek.

Mi Store
Mi Comfort Headphone

Viszont nem állnék meg kifejezetten a telefonoknál. A termékkínálatban található Mi Comfort Headphone fejhallgató, igen jó áron, nagyon dekoratív megjelenéssel. Az okosórák és aktivitásmérők között szintén akadnak nagyon csinosak, sőt például a népszerű MiBand aktivitásmérőhöz több színben is kaphatók pótpántok teljesen elérhető áron.

Nagy örömmel vettem észre a vezeték nélküli Bluetooth egeret (Mi Portable Mouse), ami arany és ezüstszínben is kapható, és végre, végre nem az unalmas fekete, szürke, esetleg bordó szentháromság része.

Mi Store
Mi Portable Mouse

Tapasztalatom szerint, egyelőre a férfiak jobban érdeklődnek a robotporszívók iránt, de én nőként hasznos kis jószágnak tartom őket. A Xaomi Mi Robot Vacuumja a versenytársakéhoz képest visszafogottabb áron, és csinos fehér színben kapható, csak úgy, mint a légtisztító készülék, amit allergiásként szintén rögtön kinéztem.

Több eszköz is kapható, ami láthatóan nem specifikusan nőket, vagy férfiakat céloz, a Xiaomi-nak viszont sikerült az a harmónia, ami igen ritkán szokott. Olyan külsővel megalkotni őket, ami egyformán csinos és használható egy nő, és egy férfi számára, még akkor is, ha szeretik a nemüket hangsúlyozni.

Mi Store

Összefoglaló

A mai boltmegnyitó volt az első igazi, nagy találkozásunk a Xiaomival, de nagyon őszintén remélem, hogy nem az utolsó. Már most több olyan terméket is láttam, amiért tudom, hogy magamnak, vagy családtagjaimnak alkalmak előtt vissza fogok térni, mert igényesek, szépek és az áruk is kedvező, még akkor is, ha épp nincs nyitóakció.

Ezen felül jó néhány tesztet is fogok csinál, mert tudom, a külcsín és az ár még nem minden, a puding próbája pedig végső soron az evés.

Mi Store
i <3 Xiaomi Mituuuuuuuuuuu <3

Az üzlet megnyitója igazán jó buli volt. A szép üzlettel, a vonzó termékekkel, a tesztpályán kipróbálható elektromos rollerekkel, és fő kedvencemmel, MITU kabalafigurával, aki annyira cuki volt, hogy vagy ezer képet lőttem róla.

Hölgyeim! Ne féljetek a Xiaomitól, megér több misét is, nemhogy egyet!

Ha tetszett és/vagy hasznosnak találtad a cikket, kérlek, kövess a Facebookon és az Instagramon! Köszi! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .