Na, ilyen egy igazi, hightech hajformázó

hajformázó
A Dyson a Supersonic hajszárító után újabb hajformázóval állt elő. Most megtudhatjátok, mitől olyan nagy szám ez.

Nagyon régóta vágyom rá, hogy kipróbálhassam a Dyson Supersonic hajszárítóját, ami elvileg nem csak a legszuperebb masina a piacon, de fel is forgatta kicsit a hajformázás piacát. Miért, mit tudhat egy hajszárító? Egyáltalán mi ez a hajformázó mizéria?

A szuperszónikus hajformázó

Kezdjük a legelején! A Supersonic nem csak „egy hajszárító”, hanem „a hajszárító”. A Verge magazin egyszerűen csak a hajszárítók Teslájának nevezte. Nem véletlenül. Ez a hightech hajszárító egy igen komoly fejlesztés eredménye. A futurikus dizájnja csak a külcsín, valójában igen sokat is tud. Egyrészt hipergyors, nagysebességű légáramot képes továbbítani a haj felé, ráadásul meglepően csendesen. Ám a gyorsabb hajszárítás egy dolog. Emellett viszont egy beépített mikrochipnek köszönhetően képes intelligens hőszabályozásra, vagyis sokkal kevésbé roncsolja a hajat hagyományos társainál. Az pedig már csak egy plusz, hogy a motort a fogantyúban helyezték el, így tökéletes egyensúlyban van a kézben, nem fárasztó tartani. Hab az amúgy is fenséges tortán, hogy egyszerre képes szárítani és formázni is.

hajformázó
A Dyson Supersonic szuperszonikus hajszárítója

Na, ha mindezt tudja egy szuper hajszárító, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miért nem terjedt még el jobban. A válasz viszont egyszerű, mert a remek tulajdonságokhoz mérten az ára is húzós, 135 000 Ft-tól indul. Viszont, ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy okostelefonért mennyit vagyunk képesek kiadni, akkor már más a dolog színezete.

Most viszont nem a Supersonicról van szó, hanem arról, hogy az a cég, aki megalkotta ezt a csodát, egy újabbat mutatott be!

hajformázó
Tádám: az AirWrap a bőr dobozkájában

A hajformázás jövője

Senkit se riasszon el az AirWrap Styler teleshopos neve! A gyártót ismerve, az már innentől könnyedén kitalálható, hogy ebben is lesz valami pláne. Mert odáig rendben, hogy egy hajformázó kisimít, loknikat, vagy akár göndör fürtöket készít, láttunk már ilyet. Viszont az AirWrap Styler mindezt nem hővel, hanem levegővel teszi. Az aprócska, de annál erőteljesebb V9 motorján, ami a Supersonicéval megegyezik, igen sok mérnök és munkaerő dolgozott. Ez a Dyson legkisebb, legkönnyebb, mégis igen erőteljes motorja.

A motor a formázáshoz a Coanda-effektust használja fel, ami egy áramlástani jelenség. A lényege, hogy pl. esetünkben a nagy sebességű levegősugár követi a közeli felületet, mintegy hozzátapad. Vagyis a meleg levegő lényegében a formázófejhez szorítja a hajat, majd mintegy formára szárítja. Hasonlóan ahhoz, amit például a fodrászok csinálnak a hajszárítóval és a kefével. Viszont ennek az eszköznek igen nagy előnye, hogy nincs szüksége magas hőmérsékletre, ellentétben a hagyományos, hővel alakító hajformázókhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy a Supersonic hajszárítóhoz hasonlóan sokkal kevésbé roncsolja a hajat.

hajformázó
Csak formáz és formáz

Ugyan az AirWrap Styler bemutatón résztvevő újságírók szerint, először kicsit szokatlan, talán fura is a használata először. Viszont mégis nagy előny, hogy nem kell félni az égési sérülésektől, semmi sem tudja kitépni, vagy megrongálni a hajat. Egyszerűen csak bele kell jönni, meg kell tanulni az egyébként nem bonyolult, csak szokatlan kezelést.

Az egész trükkje állítólag annyi, hogy megfelelő szögben kell tartani a hajat és az eszközt, a művelet végén pedig hideg levegővel fixálni. Utóbbi művelet sem nehezebb egy gombnyomásnál. A hajformázáshoz nedves, de nem vizes hajra van szükség, olyan 85%-ban szárazra. Viszont adnak a szerkezethez egy olyan szárítófejet is, ami alkalmas arra, hogy nagyjából megszárítsa a hajat.
A különféle hajminőségekhez elérhetők különféle kiegészítők, vagyis azt kell választani, ami a saját hajunkhoz legjobban megfelel. Az AirWrap pedig másodpercenként 40-szer ellenőrzi a megfelelő hőmérsékletet, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, gondoskodik a hőmérsékletről. Így pedig szinte kizárt a hajkárosítás.

hajformázó
A kiegészítő választék

Tiszta haj, piszkos anyagiak

A kiegészítők között van körkefe, csavarószerű, illetve egyenesítéshez alkalmas kefe még ahhoz is külön alkalmazkodva, hogy órajárásával azonos, vagy vele ellentétes irányban szeretnénk használni. A kiegészítőktől függ az árazása is, de sajnálatos tény, hogy legalább 500 amerikai dollárba kerül. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hazai importőr tervezi-e itthon is az eszköz forgalmazását, de mivel a hajszárító is kapható, így egyáltalán nem kizárható.

Szuper cucc, szívesen szemügyre venném testközelből, vagy hajközelből! Mindegy is, kéne na!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .